rodinný létající minipivovar

PIVOVAR KOMPAS

beer & ale EST 2020
10/10

Společná cesta od roku 2020

otec,syn & pivo

To co začalo jako zábava otce a syna na jedno odpoledne v podobě startovacího domavarnického setu za pár stovek se během jednoho roku zvrhlo v nespočet času žeroucí koníček. Omezené možnosti zábavy v roce 2021 nám v tom velmi pomohly a díky tomu jsme mohli naší novou úroveň lásky k pivu postupně rozvíjet.

– Michal Kompas st.

1
Přibližně tolik půlitrů piva jsme už společně uvařili.

Pomalými krůčky k cíli

První várka "na sporáku", první vaření ze základních surovin, první várka ve varně s čerpadlem, první sud s naším pivem, první natočené pivo první pivo v láhvi z tlakové stáčečky, první malování stropu potom, první kvašení v přetlaku, druhé malování stropu, první nealko pivo, první logo… To všechno byly milníky, které stály spoustu úsilí, ale za tu radost, co přinesly, to určitě stálo.

– Michal Kompas ml.

Začátky létajícího pivovar

otec,syn & pivo

Už před začátkem domovaření jsem o létajícím pivovaru přemýšlel. Pro někoho, kdo má rád pivo a chce se tímhle směrem rozvíjet je to skvělý koncept. Během rozvíjení domovaření z toho opět trošku sešlo, ale v létě v roce 2022 jsme tuhle myšlenku opět otevřeli. Nakonec jsme se rozhodli pro spolupráci s pivovarem Panaczech. Jeden ze zakladatelů Ondra Vrkoč nám byl velkou podporou v začátcích a snažil se nám pomoct na všech frontách od vaření, přes etikety až po distribuci.

– Michal Kompas st.

Naše pivo

kde jsme k dostání?

Na mapě najdete místa, kde jsme k dostání a na další spolupráci s pivotékami a pivní bary usilovně pracujeme.
Zatím si #pivokompas můžete objednat níže pomocí objednávkového formuláře a vyzvednout v Praze u Kongresového centra.

O NÁS

Jsme rodinný létající minipivovar založený v Praze v roce 2020. Specializujeme se na svrchně kvašené piva s nižší stupňovitostí.

Michal Kompas
+420 723 509 994
[email protected]